«Σε κρίσιμη κατάσταση» νοσηλεύεται ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σάεμπ Ερεκάτ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορονοϊό και έχει τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ όπου έχει μεταφερθεί.

Ο Ερεκάτ μεταφέρθηκε χθες, Κυριακή, από τη Δυτική Όχθη, όπου διαμένει, στο νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 8 Οκτωβρίου.

Ο 65χρονος γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) θεωρείται ευάλωτος στην covid-19 καθώς το 2017 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα στις ΗΠΑ, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Ο Ερεκάτ είχε μια ήρεμη νύχτα, όμως σήμερα το πρωί η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και τώρα θεωρείται κρίσιμη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Χαντάρτ Ελμποΐμ.

«Λόγω αναπνευστικών δυσκολιών έχει τεθεί σε τεχνητό κώμα και η αναπνοή του υποστηρίζεται από αναπνευστήρα», πρόσθεσε η ίδια, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Ερεκάτ έχει προσβληθεί από βακτηριακή λοίμωξη.

Μέλος της Φάταχ, της ισχυρής πολιτικο-στρατιωτικής οργάνωσης στους κόλπους της ΟΑΠ, ο Ερεκάτ είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της παλαιστινιακής ηγεσίας επί δεκαετίες.

Είναι επίσης ένας από τους ανώτερους σύμβουλους του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και έχει υπηρετήσει σε υψηλά αξιώματα και υπό τον προκάτοχο του Αμπάς στην ηγεσία, τον Γιάσερ Αραφάτ.