Προσωρινή αναταραχή στις πτήσεις στην Καλιφόρνια

Υπήρξε σφάλμα στον υπολογιστή ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας


ΚΟΣΜΟΣ
6:24
01/05/2014
Προσωρινή αναταραχή στις πτήσεις στην Καλιφόρνια
loading

Για περίπου μία ώρα διακόπηκαν οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της Καλιφόρνιας, λόγω ενός προβλήματος του υπολογιστή στο κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες , ανακοίνωσαν οι αρχές. Λίγο μετά τις 21:00 GMT (00:00 ώρα Ελλάδας) , η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας ( FAA) διέταξε να σταματήσουν οι απογειώσεις από το Λος Άντζελες και από όλα τα αεροδρόμια στη Νότια Καλιφόρνια .

«Το κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας του FAA στο Λος Άντζελες παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και δεν μπορούσε να καλύψει πρόσθετες πτήσεις στον εναέριο χώρο που διαχειρίζεται για περίπου μία ώρα»ανέφερε η FAA σε ανακοίνωσή της. Η απαγόρευση ήρθη λίγο πριν από τις 22:30 GMT και η εναέρια κίνηση ανέκαμψε αμέσως.

Σημαντικές καθυστερήσεις όπως ήταν αναμενόμενο, παρουσιάστηκαν σε αεροδρόμια όπως το Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο, όπου η εναέρια κυκλοφορία είναι πολύ πυκνή. Για δέκα αεροσκάφη με κατεύθυνση το Λος Άντζελες δόθηκε διαταγή να αλλάξουν πορεία σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, ενώ για άλλα τριάντα αεροσκάφη απαγορεύτηκε η απογείωση.

Το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνει το ΑΜΠΕ. Το 2013, φιλοξένησε περισσότερους από 66 εκατομμύρια επιβάτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το αεροδρόμιο. Πολλές καθυστερήσεις σημειώθηκαν επίσης στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.
 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει