Οι επιβάτες διεθνών πτήσεων που φτάνουν στο Αμπού Ντάμπι θα οφείλουν τώρα να φορούν συσκευή εντοπισμού κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην οποία θα τίθενται για 14 ημέρες για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με την κρατική αεροπορική εταιρεία Etihad Airways.

Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκε αυτόν τον μήνα στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις αρχές, στην μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης από τον κόσμο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ σε αυτούς που φτάνουν στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι θα προσαρμόζεται ένα ιατρικώς εγκεκριμένο περικάρπιο, το οποίο θα αφαιρείται μετά την ολοκλήρωση της 14ήμερης καραντίνας τους στο σπίτι, σύμφωνα με τις τελευταίες ταξιδιωτικές πληροφορίες της Etihad.

Αυτοί που θα φτάνουν από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου μπορεί να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα σε κάποια κυβερνητική εγκατάσταση, διευκρινίζει η εταιρεία.

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι το 12% των κρουσμάτων τις προηγούμενες δύο εβδομάδες προερχόταν από αφίξεις διεθνών πτήσεων, ενώ το 88% συνδεόταν με μεγάλες συναθροίσεις ανθρώπων. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν σήμερα 786 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία μειώθηκαν σε σχέση με τα 1.007 που είχαν αναφερθεί το Σάββατο και τα οποία ήταν τα περισσότερα που καταγράφονται σε ημερήσια βάση μέχρι στιγμής.

Τα ΗΑΕ, τα οποία έχουν μέχρι στιγμής καταγράψει συνολικά 82.568 κρούσματα νέου κορονοϊού και 402 θανάτους από COVID-19, δεν αποκαλύπτουν τις περιοχές της χώρας στις οποίες εντοπίζονται τα κρούσματα.

Μόνον οι πολίτες των ΗΑΕ και οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν προς το παρόν να εισέλθουν στη χώρα μέσω του αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι, αν και ξένοι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν μέσω Ντουμπάι.