Φωτογράφος του Associated Press από τη Γερμανία ήταν το θύμα του ένοπλου στα ανατολικά του Αφγανιστάν. Η Άνια Νίντρινγκαους είναι, πλέον νεκρή, ενώ η καναδή φωτογράφος του ίδιου πρακτορείου Κάθι Γκάνον έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Οι δύο δημοσιογράφοι του Associated Press βρίσκονταν σε μία μικρή απομακρυσμένη πόλη στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν όταν σημειώθηκε το περιστατικό.

«Η Άνια Νίντρινγκαους, γερμανίδα φωτογράφος και η Κάθι Γκάνον, καναδή ρεπόρτερ, εργαζόμενες στο AP, πυροβολήθηκαν από έναν αστυνομικό στις 11:00 πμ στην περιοχή Τάνι», δήλωσε ο Μπαριαλάι Ραουάν, αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία Χοστ.

Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χοστ είπε ότι ο δράστης ήταν αστυνομικός, αλλά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο για άτομο που απλά φορούσε στολή αστυνομικού.

Η επίθεση σημειώθηκε την παραμονή των προεδρικών εκλογών, τις οποίες οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει να υπονομεύσουν με μία εκστρατεία βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών.

«Ο Νακιμπουλάχ, αστυνομικός στην περιοχή Τάνι της Χοστ, άνοιξε πυρ εναντίον δύο ξένων δημοσιογράφων. Η μία σκοτώθηκε και η άλλη τραυματίστηκε», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Μομπαρίζ Ζαντράν.

Τον περασμένο μήνα, ένας αφγανός δημοσιογράφος που εργαζόταν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σκοτώθηκε μαζί με άλλα οκτώ άτομα όταν ένοπλοι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ αδιακρίτως μέσα σε ένα αυστηρά φρουρούμενο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας Καμπούλ.

(φωτογραφία αρχείου)