Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 504 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 14.279 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 127.464 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων σε πάνω από 4,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σε απόλυτα μεγέθη – τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων.

Μεξικό: Σε 68.484 νεκρούς και 642.860 κρούσματα ο απολογισμός της πανδημίας

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 703 θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 5.351 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 68.484 νεκρούς επί συνόλου 642.860 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Ιορδανία: Οι αρχές επιβεβαίωσαν τα δύο πρώτα κρούσματα σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων

Οι ιορδανικές αρχές επιβεβαίωσαν τα δύο πρώτα κρούσματα κορονοϊού σε ένα καταυλισμό προσφύγων όπου φιλοξενούνται Σύροι πρόσφυγες, για πρώτη φορά μετά τις πρώτες καταγεγραμμένες μολύνσεις στο βασίλειο, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι δύο Σύροι, που μεταφέρθηκαν σε έναν χώρο απομόνωσης, εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό κατά τη διάρκεια τυχαίων τεστ που έγιναν από τις υγειονομικές αρχές υγείας της Ιορδανίας στον καταυλισμό Αζρακ, δήλωσε η Ρούλα Αμίν, εκπρόσωπος της UNHCR για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Έχουν εντοπιστεί και άλλες μολύνσεις Σύρων προσφύγων που ζουν έξω από προσφυγικούς καταυλισμούς της χώρας μεταξύ των περίπου 2.500 κρουσμάτων στην Ιορδανία από την πρώτη περίπτωση μόλυνσης που ανακοινώθηκε στις 2 Μαρτίου, τόνισε ο η Αμίν.

Οι περισσότεροι από τους 655.000 εγγεγραμμένους στον ΟΗΕ Σύρους πρόσφυγες ζουν σε αστικά κέντρα.

Η πλειοψηφία των Σύρων προσφύγων που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους από το 2011, στην αρχή του σχεδόν δεκαετούς συριακού πολέμου, παρέμειναν στην Ιορδανία.