Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και ο Έβο Μοράλες έπαιξαν χθες Τετάρτη μαζί ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας σε μια ομάδα πέντε παικτών, στην διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Βολιβίας στο Ιράν.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο ο Αχμαντινετζάντ εμφανίζεται να σκοράρει μετά από πάσα του Μοράλες. Άλλο ένα σουτ του Ιρανού προέδρου, μετά από ελιγμό ένα-δύο με το Βολιβιανό πρόεδρο, αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Το παιγνίδι έληξε 4-4 στην κανονική του διάρκεια και οι πρόεδροι κέρδισαν 8-6 στα πέναλτι.

Το παιγνίδι ήταν φιλικό και ο Μοράλες δεν επανέλαβε τη σκληρή του συμπεριφορά όπως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν ένας αντίπαλος του έκανε ένα σκληρό τάκλιν κι εκείνος αντέδρασε κλωτσώντας τον στη βουβωνική χώρα και ρίχνοντάς τον στο έδαφος σε ένα παιγνίδι στη Λα Πας.

Μια εβδομάδα αφότου ο σύμμαχός του πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες επισκέφθηκε το Ιράν, ο Μοράλες προσέθεσε και την δική του στήριξη στη χώρα της Μέσης Ανατολής, που αντιμετωπίζει όλο και πιο σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και χώρες της Δύσης που κατηγορούν την Τεχεράνη ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κάτι που η ιρανική ηγεσία διαψεύδει.

Οι δύο χώρες αναμενόταν να υπογράψουν αρκετές συμφωνίες συνεργασίας, στους τομείς των μεταλλευμάτων, της υφαντουργίας και των αγροτικών προϊόντων, καθώς και για επενδύσεις συνολικού ύψους 287 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ιράν στο βολιβιανό μεταλλευτικό τομέα.

Ο Μοράλες επισκέπτεται την Τεχεράνη για δεύτερη φορά· ο Αχμαντινετζάντ είχε επισκεφθεί τη Βολιβία το 2007.