Ο επί χρόνια δικηγόρος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, ισχυρίζεται σε ένα νέο βιβλίο ότι ο Τραμπ έκανε «εμφανείς και μυστικές προσπάθειες να αναγκάσει τη Ρωσία να παρέμβει στις εκλογές του 2016» και αποκαλύπτει από που πηγάζει η αγάπη του για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο βιβλίο του «Disloyal: A Memoir», προδημοσίευση του οποίου παρουσιάζει η Washington Post ο δικηγόρος περιγράφει τον πρόεδρο, μεταξύ άλλων, ως «απατεώνα, ψεύτη, νταή, ρατσιστή, αρπακτικό».

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τη Ρωσία, ο Κοέν γράφει ότι η αιτία πίσω από τον θαυμασμό του Τραμπ για τον Ρώσο Πρόεδρο είναι απλούστερη από ό, τι υποθέτουν πολλοί επικριτές του.

Πάνω απ ‘όλα, όπως εξηγεί, ο Τραμπ λατρεύει τα χρήματα και βλέπει τον Πούτιν ως «τον πλουσιότερο άνθρωπος στον κόσμο».

Ο Τραμπ αγαπούσε τον Πούτιν, γράφει ο Κοέν, επειδή ο Ρώσος ηγέτης είχε τη δυνατότητα «να αναλάβει ένα ολόκληρο έθνος και να το διοικεί σαν να ήταν η προσωπική του επιχείρηση – όπως στην πραγματικότητα και ο Οργανισμός Τραμπ».

Τέλος, σχολιάζει πως αυτό που φάνηκε σαν συμπαιγνία μεταξύ των δύο ήταν στην πραγματικότητα το κοινό συμφέρον να ζημιωθεί η Χίλαρι Κλίντον με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο.