Πίτερ Στάνο: Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να επιδείξει συγκεκριμένη πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες

Το μήνυμα της Κομισιόν στην Άγκυρα με αφορμή τον θάνατο της Εμπρού Τιμτίκ


ΚΟΣΜΟΣ
12:23
29/08/2020
Πίτερ Στάνο: Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να επιδείξει συγκεκριμένη πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες
4
loading

Τη θλίψη της για τον θάνατο της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ εξέφρασε η Κομισιόν.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, κάλεσε την Τουρκία να επιδείξει πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λυπάται βαθιά για τον θάνατο της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ, η οποία έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες μετά την καταδίκη της πέρυσι για φερόμενη ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Είναι η τέταρτη φυλακισμένη που πέθανε φέτος ως αποτέλεσμα απεργίας πείνας, μετά τους θανάτους των Ελίν Μπολέκ και Ιμπραήμ Γκοκτσέκ, δύο μουσικών από το συγκρότημα Grup Yorum και του Μουσταφά Κοτσάκ.. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους.

Το τραγικό αποτέλεσμα του αγώνα τους για δίκαιη δίκη καταδεικνύει οδυνηρά την επείγουσα ανάγκη οι τουρκικές αρχές να αντιμετωπίσουν με αξιοπιστία την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, η οποία έχει επιδεινωθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στο δικαστικό σώμα.

Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να επιδείξει συγκεκριμένη πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες», σχολίασε ο Πίτερ Στάνο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ανέμενε….

  Κάτσε να κάνει μερικές εκκλησίες τζαμιά και να φυλακίσει και τον τελευταίο που έχει αντίθετη άποψη με το καθεστώς και θα την επιδείξει την πρόοδο στο κράτος δικαίου............

 2. avatar wtf1

  Καλά, μιλάμε τα μεμέτια από αυριο κανονική δημοκρατία! Απορώ το γιατί ακόμα η ΕΕ κανει ανακοινωσεις που μόνο γέλια και ντροπή προκαλουν. Όσο οι γερμανικές επιχειρησεις έχουν επενδυσεις δισεκατομμυρίων στη Τουρκία τίποτε δεν θα γίνει εναντίον της, γι\'αυτό και ο σουλτάνος τους γράφει όλους στα παλιά του τα παπουτσια!

 3. avatar Γ.Στας

  Τι πρόοδο μου λέτε.
  Αυτοί δεν αλλάζουν κι ούτε συμορφωνονται με τίποτα.
  Χιλιάδες αθώοι είναι στι φυλακές και εκατοντάδες θα πεθάνουν εκεί μέσα.
  Το δίκαιο είναι όπως το κρίνουν αυτοί με τη δίκη της άποψη.
  Κρίμα στο σωστό λαό της Τουρκίας που πληρώνει τώρα με την οικονομική καθησδηση ..

 4. avatar Sparta

  Την μάλιστα νόμων, ήκιστα δε ρητόρων ακούουσαν πολιτείαν αρίστην είναι.
  –Η άριστη πολιτεία είναι εκείνη που υπακούει στους νόμους και όχι στους πολιτικούς.
  Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιών.

  Υ.Γ. Έτι δε μάλλον στου δικτάτορες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει