Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν τις διακοπές στο εξωτερικό από τον επόμενο μήνα και σκοπεύει να επιβάλει περιορισμούς, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Γκέργκελι Γκούλιας είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει την ασφαλή έναρξη του σχολικού έτους από την 1η Σεπτεμβρίου και θα αποφασίσει ποια μέτρα θα ληφθούν, την επόμενη εβδομάδα.

«Η κατάσταση στην Ευρώπη επιδεινώνεται και, στην καλύτερη περίπτωση, είναι στάσιμη σε ορισμένες χώρες. Δεν είναι δυνατή καμία χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα. Δεδομένου ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στις περισσότερες χώρες αυξάνεται, απαιτούνται αυστηρότεροι κανόνες», πρόσθεσε.

Σήμερα, όσοι επιστρέφουν στην Ουγγαρία από χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από τον κορονοϊό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός και αν υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ και βγουν αρνητικοί δύο φορές.

Μέχρι σήμερα στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 5.002 κρούσματα και 609 θάνατοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.