Ένα μωρό με δύο κεφάλια έφερε στον κόσμο το πρωί της Τετάρτης μια γυναίκα από την Ινδία.

Η 28χρονη Urmila Sharma γέννησε με καισαρική τομή στο νοσοκομείο Cygnus JK Hindu Hospital στην περιοχή Sonipat της βόρειας Ινδίας.

Τα σιαμαία κοριτσάκια που ζυγίζουν κάτι παραπάνω από τρία κιλά, έχουν δύο κεφάλια, δύο λαιμούς και δύο σπονδυλικές στήλες… σε ένα σώμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η μητέρα του είναι πολύ φτωχή και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει υπερηχογράφημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

«Οι γονείς είναι πολύ σαστισμένοι και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την οικογένεια» ανέφερε ο Dr Shikha Malik, ο οποίος την ξεγέννησε. «Διαπιστώσαμε ότι είχε δίδυμα, μόλις δύο εβδομάδες πριν, όμως ήταν πολύ αργά για να κάνουμε κάτι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τα σώσουμε και ελπίζουμε η κατάσταση της υγείας τους σταθεροποιηθεί» είπε ακόμη.

Η πορεία της υγείας των σιαμαίων παρακολουθείται στενά στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, ωστόσο οι γιατροί εκφράζουν φόβους ότι οι πιθανότητες επιβίωσής τους είναι πολύ μικρές.

Η Urmila και ο 32χρονος σύζυγός της, Subhash, έχουν ακόμη μία κόρη.

Η γέννηση σιαμαίων με ένα σώμα και δύο κεφάλια (dicephalic parapagus) είναι μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.