Ακόμη 11 θανάτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσαν οι Αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ενώ έκαναν γνωστά και 450 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η πολιτεία επιβάλλει από χθες, Πέμπτη 6 Αυγούστου, ακόμη πιο αυστηρό lockdown, κλείνοντας καταστήματα και επιχειρήσεις. Απηύθυνε αυστηρή σύσταση στα 5.000.000 κατοίκους της να μείνουν σπίτι. Την Τετάρτη η Βικτόρια κατέγραψε τον πιο βαρύ απολογισμό της πανδημίας ως εδώ, 15 θανάτους και 725 μολύνσεις σε 24 ώρες.

Η πολιτεία έχει 8.000 ενεργά κρούσματα. Συνολικά, η Αυστραλία έχει καταγράψει 20.000 μολύνσεις, εκ των οποίων πάνω από τις μισές (13.400) εντοπίστηκαν στη Βικτόρια.

Σε εθνικό επίπεδο, η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει καταγράψει 266 θανάτους, απολογισμό πολύ πιο χαμηλό από άλλα ανεπτυγμένα κράτη, όμως οι αρχές φοβούνται ότι η εστία στη Βικτόρια ενδέχεται να προκαλέσει αυτό που αποκαλούν δεύτερο κύμα, παρά τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν κυρίως τη διέλευση των πολιτειακών συνόρων.

Η τοπική κυβέρνηση στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη αυστραλιανή πολιτεία, ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 11 νέες μολύνσεις, με το ένα από αυτά, στη Νιουκάσλ, να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Στη Νέα Νότια Ουαλία, τα ενεργά κρούσματα είναι λίγα περισσότερα από 800.

Όπως μεταφέρει το ΠΕ-ΜΠΕ, το Κουίνσλαντ θα κλείσει τα σύνορά της με τη Νέα Νότια Ουαλία αύριο, Σάββατο (08/08). Έχει ήδη απαγορεύσει τις επισκέψεις κατοίκων της Βικτόριας.

Επίσης, οι Αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες στην πολιτεία θα λάβουν επιδότηση των μισθών τους για δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων για να στηρίξει την οικονομία της χώρας, που οδεύει να εισέλθει σε ύφεση για πρώτη φορά τις τελευταίους σχεδόν τρεις δεκαετίες.