Νεκρά 62 παιδιά στο Πακιστάν από υποσιτισμό και έλλειψη φαρμάκων

Τα θύματα ζούσαν στην έρημο Ταρ


ΚΟΣΜΟΣ
0:14
11/03/2014
Νεκρά 62 παιδιά στο Πακιστάν από υποσιτισμό και έλλειψη φαρμάκων
1
loading

Σάλο προκάλεσε στο Πακιστάν η είδηση του θανάτου τουλάχιστον 62 παιδιών τις τελευταίες εβδομάδες, σε μια ερημική περιοχή στο νότο της χώρας, όπου χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό. Ο θάνατος των παιδιών αποδίδεται σε υποσιτισμό και άλλες αιτίες, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ και ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος (PPP) Μπιλαουάλ Μπούτο-Ζαρντάρι επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα παρασχεθεί έκτακτη βοήθεια 10 εκατ. δολαρίων.

Οι τοπικές αρχές, από την άλλη, ανακοίνωσαν ότι άρχισαν τη διανομή τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν τα παιδιά στην έρημο Ταρ, μια ζώνη σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Καράτσι, που φτάνει μέχρι τα σύνορα με την Ινδία.

«Έχουν πεθάνει τουλάχιστον 62 παιδιά, κυρίως λόγω του ασυνήθιστου ψύχους, μιας επιδημίας πνευμονίας και της έλλειψης επαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», εξήγησε ο Μουμτάζ Άλι Σαχ, ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Σιντ στην οποία ανήκει η έρημος Ταρ, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από νομαδικές φυλές.

Ο επικεφαλής του πανίσχυρου Ανωτάτου Δικαστηρίου του Πακιστάν, ο δικαστής Τασαντούκ Χουσάιν Τζιλάνι, συγκάλεσε σήμερα ένα συμβούλιο ανωτάτων αξιωματούχων για να συζητηθούν και να εντοπιστούν τα αίτια της ανθρωπιστικής κρίσης και να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί. «Θα έπρεπε να κρεμαστούμε από τη ντροπή μας», είπε.

Το 2000 στην έρημο αυτή από το λιμό αποδεκατίστηκε το 90% των εκτρεφόμενων ζώων τα οποία αποτελούσαν τη βασική πηγή εισοδήματος για τους πάμφτωχους κατοίκους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar giannis alex

    Λεφτά για πυρηνικά όπλα, ανάπτυξη πολεμικής βιομηχανίας και για διαστημικά - πυραυλικά προγράμματα έχει το Πακιστάν. Να ταΐσει τον κόσμο του όμως δεν μπορεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει