Eπίθεση εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε χθες (03/08) ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, καθώς τον κατηγορεί ότι «ψεύδεται κατάφωρα» σχετικά με την επιστολική ψηφοφορία, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές του αποτυχίες.

Η τοποθέτηση αυτή του Μπάιντεν έρχεται μετά την κίνηση του Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα, με το να αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση της διεξαγωγής των εκλογών.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Μπάιντεν ήταν η πιο έντονη αντίδρασή του στο ζήτημα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας από τότε που ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, έκανε μία ανάρτηση στο Twitter την Πέμπτη ότι ο ίδιος δεν θα εμπιστευτεί τα αποτελέσματα μιας εκλογικής διαδικασίας, η οποία θα περιλαμβάνει ευρεία χρήση επιστολικής ψήφου.

Από την άλλη μεριά, η εφαρμογή της διαδικασίας για την επιστολική ψήφο χαρακτηρίζεται από αρκετούς παρατηρητές καθοριστικής σημασίας υπό τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Ο Τραμπ τότε άφησε να εννοηθεί ότι η εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου μπορεί να αναβληθεί, ενώ την ιδέα αυτή απέρριψαν άμεσα οι Δημοκρατικοί, αλλά και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, καθώς το Κογκρέσο είναι το μόνο που έχει την εξουσία να προχωρήσει σε αναβολή της διεξαγωγής των προγραμματισμένων προεδρικών εκλογών.

Ο Τραμπ απειλεί με το ενδεχόμενο έκδοσης διατάγματος για την επιστολική ψηφοφορία

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες (03/08) ότι έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην έκδοση ενός προεδρικού διατάγματος για την επιστολική ψηφοφορία, ενώ δεν το έχει πράξει ακόμη.

Ο ίδιος απείλησε να μηνύσει τη Νεβάδα σχετικά με ένα νέο νόμο που προβλέπει την ταχυδρομική αποστολή ψηφοδελτίων σε κάθε ψηφοφόρο, ενόψει της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η δήλωση αυτή, έγινε καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί να ενισχύσει τους φόβους για εκλογική νοθεία από την επιστολική ψηφοφορία, καθώς μερικές αμερικανικές πολιτείες εξετάζουν την επιλογή αυτή ως τον πιο χρήσιμο τρόπο ώστε να επιτρέψουν στους πολίτες τους να ψηφίσουν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.