Η κυβέρνηση στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν λιγότερα από 300 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, για πρώτη φορά έπειτα από μία εβδομάδα και κάτι.

Ο αριθμός των μολύνσεων ανήλθε σε 295 τις προηγούμενες 24 ώρες, έναντι 384 την προηγουμένη.

Η πολιτεία κατέγραψε άλλους εννέα θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, οι επτά εκ των οποίων συνδέονταν με γηροκομεία, διευκρίνισε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Ντάνιελ Άντριους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μελβούρνη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στη νοτιοανατολική πολιτεία — όπου επιβλήθηκε καραντίνα — σημειώνεται έξαρση των μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες και η κεντρική κυβέρνηση ανέπτυξε στην πολιτεία μια ειδική ομάδα γιατρών, εντεταλμένη να εξακριβώσει την κατάσταση και να προσφέρει φροντίδα σε ασθενείς στα γηροκομεία, τα οποία έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Συνολικά, η Αυστραλία θρηνεί 176 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 15.000 επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.