Οι τρεις λευκοί άνδρες που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Αφροαμερικανού που έκανε τζόγκινγκ στην Τζόρτζια δήλωσαν αθώοι σήμερα, ενώπιον δικαστηρίου της κομητείας Τσάθαμ, σε μια υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή σε όλη τη χώρα, αφού αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση εναντίον του 25χρονου.

Ο Αμόντ Άρμπερι δολοφονήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου έξω από την παραθαλάσσια πόλη Μπράνσγουικ. Ένας πρώην αστυνομικός, ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ, 64 ετών και ο γιος του, Τράβις, 34 ετών κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και διακεκριμένη επίθεση. Ο Ουίλιαμ «Ρόντι» Μπράιαν Τζούνιορ, 50 ετών, ένας γείτονάς τους, που τράβηξε το επίμαχο βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο, κατηγορείται επίσης για ανθρωποκτονία και απόπειρα παράνομης κράτησης και περιορισμού σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ είδε τον Άρμπερι να κάνει τζόγκινγκ στη γειτονιά του, στα προάστια του Μπράνσγουικ και τον θεώρησε ύποπτο διαρρήκτη. Ο πατέρας φώναξε τον γιο του, οι δυο τους πήραν τα όπλα τους και άρχισαν να ακολουθούν με το αυτοκίνητό τους τον νεαρό. Ο Μπράιαν συμμετείχε στην καταδίωξη με το δικό του όχημα και τράβηξε το βίντεο στο οποίο διακρίνονται οι ΜακΜάικλ να σταματούν τον Άρμπερι, ο οποίος στη συνέχεια δέχεται έναν πυροβολισμό και πέφτει νεκρός.

 

Ο Μπράιαν έχει ζητήσει μέσω του συνηγόρου του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς επίσης να αντικατασταθεί ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει να χειριστεί την υπόθεση.