Ο πατέρας και ο γιος που αναζητούνταν από την αστυνομία της Τζόρτζια για την εν ψυχρώ δολοφονία Αχμάντ Αρμπερί την ώρα που έκανε τζόγκινγκ, συνελήφθησαν. Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικά και φαίνεται ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους να πυροβολεί στη μέση του δρόμου τον αφροαμερικανό ο οποίος προσπαθεί να αμυνθεί.

Το υλικό «καίει»τον 64χρονο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ και τον 34χρονο γιο του ΤΡάβις ΜακΜάικλ, για τα όσα φρικτά συνέβησαν στις 23 Φεβρουαρίου. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στη φυλακή του Glynn County.

Όπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, αφού του έκοψαν τον δρόμο με το αυτοκίνητο, ο Γκρέγκορι Μακάιχαλ ζήτησε από τον γιο του, Τράβις, να κατέβει από το αυτοκίνητο και να τον κυνηγήσει. Λίγο μετά, οπλισμένοι με ένα Magnum και ένα κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 25χρονο, ο οποίος ωστόσο πρώτα πάλεψε με τον 34χρονο. Αφού προσπάθησε αρχικά να τον αποφύγει και παρά τους πυροβολισμούς, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έδωσε μάχη για ν’ αρπάξει το όπλο του, ενώ εκείνη τη στιγμή φαίνεται ο 64χρονος να τον πυροβολεί από την καρότσα του επιβατικού.

Φίλοι και συγγενείς του άτυχου 25χρονου ζητούν δικαιοσύνη, εξαίροντας το ήθος του Αχμάντ σε μηνύματά τους στα social media.

Για το ζήτημα που έχει προκαλέσει οργή στην Αμερική καθώς είναι πλέον πάρα πολλά τα περιστατικά δολοφονιών με ρατσιστικό υπόβαθρο, τοποθετήθηκαν μέσω Twitter και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μήνυμά του στο Twitter, ο οποίος έγραψε: «το επίμαχο βίντεο είναι σαφές. Πρόκειται για μία εν ψυχρώ δολοφονία του Αχμάντ Αρμπερί».

Χαρακτηριστική ήταν και η ανάρτηση που έκανε ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς ενώ τα ποστ στο hashtag #AhmadAurbery αυξάνονται διαρκώς, με πολλές διασημότητες, μεταξύ απλών πολιτών, να εκφράζουν την οργή και την θλίψη τους για το περιστατικό.