Σαν σήμερα το 1789 έπεσε η Βαστίλη, σηματοδοτώντας την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης. Η ημέρα αυτή πάντα γιορτάζεται με κάθε επισημότητα στο Παρίσι, αν και ο κορονοϊός φέτος έχει αλλάξει λίγο τον τρόπο με τους οποίους πραγματοποιούνται οι σχετικές εκδηλώσεις.

Η χρήση μάσκας ήταν απαραίτητη στις εκδηλώσεις, αλλά η Ανιές Πανιέρ Ρουνασέρ την ξέχασε. Η υφυπουργός, που έχει το χαρτοφυλάκιο της Βιομηχανίας, έφτασε στην Πλας ντε λα Κονκόρντ με αυτοκίνητο που οδηγούσε σοφέρ, για την έναρξη της τελετής της Ημέρας της Βαστίλης, αλλά η ίδια εμφανίστηκε… ανέμελη.

Η Ρουνασέρ χαιρέτησε άλλους αξιωματούχους, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, στη συνέχεια όμως συνειδητοποίησε ότι η ίδια δεν φορούσε. Επιχείρησε να επιστρέψει στο αυτοκίνητό της για να βρει τη μάσκα της, ωστόσο το όχημα είχε ήδη φύγει.

Ο τηλεοπτικός φακός την κατέγραψε να κάνει έντονες κινήσεις, να μιλά ζωηρά σε όσους βρίσκονταν γύρω της και να δείχνει το πρόσωπό της, με τη γλώσσα του σώματος να δείχνει πως πρόκειται για κάτι που έγινε άθελά της.

Λεπτά αργότερα, ένας αξιωματούχος έσωσε την υφυπουργό από τη ντροπή, δίνοντάς της μια επιπλέον μάσκα που διέθετε.