Νέα ένταση καταγράφηκε στο Μοντραγκόνε, έξω από την Νάπολη, όπου 49 Βούλγαροι εργάτες προέκυψαν θετικοί στο τεστ του κορονοϊού.

Πάνω από 100 Ιταλοί κάτοικοι της περιοχής διαδήλωσαν την Πέμπτη (25/06), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι μέρος των αλλοδαπών, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Ένας Βούλγαρος εποχικός εργάτης, παράλληλα, πέταξε καρέκλα από μπαλκόνι της πολυκατοικίας στην οποία βρίσκεται σε απομόνωση, προς την κατεύθυνση του συγκεντρωμένου πλήθους.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας πυρπολήθηκε μικρό φορτηγό, το οποίο ήταν παρκαρισμένο κάτω από τις πολυκατοικίες στις οποίες διαμένουν οι ξένοι εργαζόμενοι.

Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου, ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, Βιντσέντσο ντε Λούκα, έκανε γνωστό ότι από σήμερα η περιοχή, που έχει τεθεί σε απομόνωση, θα ελέγχεται από την αστυνομία, τον στρατό και τους καραμπινιέρους.

Στο μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν πάνω από επτακόσια νέα τεστ για την ανίχνευση του ιού, με στόχο να προληφθεί τυχόν εξάπλωση των μολύνσεων.