Δύο μικροί αυτοσχέδιοι μηχανισμοί προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών σήμερα στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με την αιγυπτιακή αστυνομία η οποία όλο και περισσότερο αποτελεί στόχο επιθέσεων αυτού του είδους.

«Δύο μικρές αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγησαν και τραυμάτισαν τέσσερις αστυνομικούς», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας χωρίς να κάνει λόγο για τη σοβαρότητα των τραυμάτων.

«Η πρώτη ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 9.45 τοπική ώρα και δύο λεπτά αργότερα ακολούθησε η δεύτερη που ήταν μικρότερης ισχύος», δήλωσε κάτοικος του κέντρου της πρωτεύουσας. Η διπλή επίθεση σημειώθηκε πάνω σε γέφυρα της συνοικίας Γκίζα.

Η Αίγυπτος πλήττεται από μια αύξηση των επιθέσεων την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνουν τζιχαντιστικές οργανώσεις, από τότε που ο στρατός απέπεμψε και συνέλαβε τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου και κατέστειλε τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του.

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές έχουν στόχο την αστυνομία, την οποία οι τζιχαντιστικές οργανώσεις κατηγορούν ότι σκοτώνει και φυλακίζει μαζικά τους διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Μοχάμεντ Μόρσι.

(Φωτογραφία αρχείου)