Το τρίκυκλο της γνώσης

Η απίθανη ιταλική ιδέα με τον δάσκαλο που οργώνει τα χωριά φέρνοντας τα βιβλία κοντά στα παιδιά!


ΚΟΣΜΟΣ
8:29
11/02/2014
Το τρίκυκλο της γνώσης
1
loading

Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού δεν τελειώνει με τη συνταξιοδότηση και ο ηλικιωμένος ιταλός δάσκαλος το αποδεικνύει αυτό περίτρανα.

Σε μια υπέροχη ιστορία λοιπόν που μας έρχεται από την Ιταλία, ο συνταξιούχος παιδαγωγός Antonio La Cava από τη Ferrandina της Ιταλίας δεν ξέχασε την αγάπη που τρέφει τόσο στα παιδιά όσο και τη γνώση, γι' αυτό και οργώνει τους οικισμούς της Basilicata με το «Bibliomotocarro» του!

Και βέβαια τα παιδιά τον περιμένουν με ενθουσιασμό για να δανειστούν τα βιβλία που μεταφέρει ο δάσκαλος με το μεταχειρισμένο τρίκυκλο που αγόρασε και το τροποποίησε καταλλήλως για να μεταμορφωθεί σε κινητή βιβλιοθήκη, καλύπτοντας έτσι την κρατική έλλειψη μέριμνας για δημοτικές βιβλιοθήκες.

Βδομάδα τη βδομάδα ανελλιπώς, με ήλιο, βροχή ή χιόνι, το Bibliomotocarro είναι συνεπές στο ραντεβού του με τη γνώση, σηματοδοτώντας την παρουσία του στο χωριό με τη χαρακτηριστική μουσική που σκαρφίστηκε ο δάσκαλος για να τον ακούν οι μικροί του φίλοι μπαίνοντας στον οικισμό.

Στις πλατείες γίνεται κυριολεκτικά πανζουρλισμός, καθώς η τρυφερή ιδέα του δασκάλου για την προώθηση της ανάγνωσης έχει γίνει παιχνίδι για τα παιδιά: δανείζονται βιβλία, κάθονται στα πεζούλια για να τα ξεφυλλίσουν και κατόπιν ο La Cava ανοίγει τη δική του «Λευκή Βίβλο» για να γράψουν τα παιδιά ό,τι θέλουν, από ευχαριστήρια μηνύματα μέχρι και προσωπικές ιστορίες, συνεχίζοντας μια γραμμή αφήγησης προσωπικών μαρτυριών.

Κάθε μήνα ο δάσκαλος διατρέχει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα με το φοβερό και τρομερό τρίτροχό του σκορπώντας το πάθος για τη βιβλιοφιλία.

Πραγματικά, συγχαρητήρια...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Dimitris

    Μπράβο του!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει