Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 103 ετών η τραγουδίστρια Βέρα Λιν, η γυναίκα που εμψύχωνε με τα τραγούδια της τους βρετανούς στρατιώτες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο μίας από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδας της Βρετανίας» ανέφερε η οικογένειά της σε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η Βέρα Λιν έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στο Έσσεξ, περιτριγυρισμένη από όσους την αγαπούσαν.

Η Βέρα Μάργκαρετ Γουέλτς, όπως ήταν το πραγματικό της επώνυμο, γεννήθηκε στο Ήστ Χαμ του Έσσεξ το 1917 και στην ηλικία των 2 ετών προσβλήθηκε από διφθερίτιδα και κάταφερε να επιζήσει.

Άρχισε να τραγουδά μπροστά σε κοινό από την ηλικία των επτά ετών και η πρώτη της ραδιοφωνική εμφάνιση ήταν με την ορχήστρα του Τζο Λος το 1935.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1936 με τίτλο «Up the Wooden Hill to Bedfordshire».

Έγινε ευρέως γνωστή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν έκανε περιοδείες και για να εμψυχώνει τους βρετανούς στρατιώτες, φθάνοντας μέχρι την Αίγυπτο, τις Ινδίες και τη Βιρμανία. Ήταν γνωστή ως «η Αγαπημένη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η γνωστότερη μέχρι σήμερα ηχογράφησή της είναι αυτή του τραγουδιού «We’ll Meet Again» των Ρος Πάρκερ και Χιούι Τσαρλς το 1939.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δανείστηκε τον τίτλο του τραγουδιού της στο μήνυμά της προς τον βρετανικό λαό στις 5 Απριλίου για να εμφυσήσει την ελπίδα στους Βρετανούς που ζούσαν τα μέτρα του εγκλεισμού.

Οι Βρετανοί κλήθηκαν να τραγουδήσουν το κομμάτι τις Βέρα Λιν στην 75η επέτειο της παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας στις 8 Μαΐου 1945. Με την ευκαιρία αυτή, το άλμπουμ «Vera Lynn 100» εκτοξεύθηκε στην 30ή θέση των βρετανικών τσαρτς, κάνοντας την «Ντέιμ Βέρα» την πιο ηλικιωμένη καλλιτέχνη που έχει πάρει θέση στο top 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 1985 τιμήθηκε με το βρετανικό παράσημο «Αστέρας της Βιρμανίας» για την ψυχαγωγία που προσέφερε σε βρετανικές μονάδες ανταρτοπολέμου στην κατεχόμενη από τους Ιάπωνες Βιρμανία.