Ένας μαύρος διαδηλωτής έσωσε έναν τραυματισμένο ακροδεξιό λευκό άνδρα σε διαδηλώσεις στο Λονδίνο, με τη φωτογραφία του Reuters να γίνεται viral.

«Ήταν το σωστό που έπρεπε να κάνω», είπε ο Πάτρικ Χάτσινσον στο Reuters TV σήμερα για την ενέργειά του. «Δεν θέλαμε να αλλάξει η συζήτηση και να απομακρυνθεί η προσοχή από όλα εκείνα για τα οποία πολεμάμε, δηλαδή την πραγματική ισότητα».

Στη Βρετανία, όπως σε πολλές χώρες παγκοσμίως, έχουν ενταθεί οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στον απόηχο του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για ειρηνικές κινητοποιήσεις, όμως το Σάββατο ακροδεξιοί αντιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο και ακολούθησαν συμπλοκές.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο άνδρας που μεταφέρεται τραυματισμένος από τον Χάτσινσον είναι ένας 55χρονος φανατικός οπαδός της Μίλγουολ, έχοντας τατουάζ στο πόδι του το σήμα της αγγλικής ομάδας και ονομάζεται Μπράιαν Μέλ.

Μάλιστα ο 21χρονος γιος του Μελ, Χάρι, μίλησε στη βρετανική εφημερίδα και σε ερώτηση αν ο πατέρας του θέλει να ευχαριστήσει τον Πάτρικ Χάτσινσον, απάντησε: «Πιθανότατα. Ποιος δεν θα ήθελε;». Σύμφωνα με τον γιο του, ο Μπράιαν Μελ έχει ένα μαυρισμένο μάτι από τις συμπλοκές.

Ο Μελ φέρεται να χωρίστηκε από την παρέα του κοντά στο Royal Festival Hall και εκεί να δέχθηκε την επίθεση. Μάλιστα μια πηγή είπε στην Daily Mail ότι πήγαινε συχνά με τρένο στο Λονδίνο για να συμμετέχει σε πορείες διαμαρτυρίας.