Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μινεάπολις, ΗΠΑ: Σε τεντωμένο σχοινί η κοινωνική ισορροπία

Ομάδα αστυνομικών στη Μινεάπολις, όπου έχασε τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από συναδέλφους του, δημοσίευσαν επιστολή καταδικάζοντας τον θάνατο του άτυχου Αφροαμερικανού. Ωστόσο, οι βίαιες κινητοποιήσεις συνεχίζονται στην πόλη που έβαλε… φωτιά στα θεμέλια της κοινωνικής σταθερότητας στις ΗΠΑ, με τους διαδηλωτές να μην κάνουν πίσω, παρά τη χρήση χημικών από πλευράς Αρχών.

Χιούστον, ΗΠΑ: Ο Τζορτζ Φλόιντ και το «I Can’t Breathe»… παντού

Ο Τζορτζ Φλόιντ έχει γίνει μετά τη δολοφονία του σύμβολο εναντίον των διακρίσεων τόσο στις ΗΠΑ όσο και εκτός συνόρων της χώρας. Μέχρι και σε παπούτσια πλέον υπάρχει η μορφή του, μαζί με το «I Can’t Breathe», τα οποία φορούσε ο αδελφός του, κατά τη διάρκεια της κηδείας του.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Η φωτιά των κινητοποιήσεων δεν είναι η μόνη που καίει

Οι φωτιές είναι ένας μόνιμος «εφιάλτης» στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Με το καλοκαίρι να έχει ήδη «γράψει» στο κοντέρ δύο εβδομάδες, ο κίνδυνος για μεγάλα πύρινα μέτωπα θα μεγαλώνει, καθώς ήδη κάποια από αυτά έκαναν την εμφάνισή τους τις προηγούμενες ημέρες. Οι πυροσβέστες δίνουν τη δική τους μάχη, με τις εικόνες από αυτήν να προκαλούν σε ορισμένες περιπτώσεις δέος.

Λονδίνο, Αγγλία: Τα αγάλματα στο στόχαστρο των διαδηλωτών

Έντονη δημόσια συζήτηση προκάλεσε στη Μεγάλη Βρετανία η αποκαθήλωση στην πόλη του Μπρίστολ, από διαδηλωτές κατά του ρατσισμού, ενός αγάλματος του εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα, Έντουαρντ Κόλστον. Μάλιστα, με νέο γύρο κινητοποιήσεων να είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο, αστυνομικοί κλήθηκαν να φυλάξουν ακόμη και το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ, στο Λονδίνο.

Παρίσι, Γαλλία: Μια γροθιά εναντίον του ρατσισμού

Οι διαδηλώσεις με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίστηκαν και την εβδομάδα που πηγαίνει προς το τέλος της, σε αρκετές άλλες χώρες του κόσμου -εκτός των ΗΠΑ. Στο Παρίσι έγινε μια από τις πλέον δυναμικές, με μια από τις χαρακτηριστικότερες εικόνες να είναι αυτή μιας νεαρής που έστειλε το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Σεβίλλη, Ισπανία: Ενός λεπτού σιγή πριν κυλήσει ξανά η μπάλα

Στην Ισπανία επανέρχεται σταδιακά η κανονικότητα μετά το καταστροφικό πέρασμα του κορονοϊού, που συνεχίζει να… κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα, ωστόσο η κατάσταση δεν είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε και η ποδοσφαιρική δράση σε Primeda και Segunda Division, με την κορυφαία κατηγορία να εκκινεί ξανά με το τοπικό ντέρμπι Σεβίλλη – Μπέτις, στο οποίο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πανδημίας. Αν και το σκηνικό ήταν… κρύο, λόγω απουσίας κοινού, το να κυλάει η μπάλα δίνει νότες αισιοδοξίας.

Αθήνα, Ελλάδα: Τα drive-in η νέα (παλιά) μόδα του κορονοϊού

Στην εποχή του κορονοϊού πολλές ήταν οι συνήθειες των ανθρώπων που άλλαξαν. Αυτό αφορά και τον κινηματογράφο, με τα drive-in σινεμά να επιστρέφουν στη μόδα, έστω και αναγκαστικά. Ένα από αυτά βρίσκονται στον Λυκαβηττό, όπου το κοινό μπορεί να έχει… στο πιάτο του την Αθήνα, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Η Κοπακαμπάνα μετατράπηκε σε «νεκροταφείο»

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησε μια κυβερνητική οργάνωση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία έσκαψε 100 τάφους στην παραλία Κοπακαμπάνα, για να αποτίσει φόρο τιμής στους χιλιάδες Βραζιλιάνους που έχουν πεθάνει από την Covid-19 και να καταγγείλει την «ανικανότητα» των κρατικών Αρχών ενώπιον της πανδημίας.

Λίμα, Περού: Ώρα για σερφ με τα… απαραίτητα αξεσουάρ

Τα παιχνίδια στη θάλασσα απολαμβάνουν στην περίφημη παραλία Γουαϊκίκι απολαμβάνουν οι λουόμενοι στη Λίμα, ακόμη και τώρα που στο νότιο ημισφαίριο είναι χειμώνας. Οι σέρφερ δεν μπορούν να μείνουν μακριά από τα κύματα, αλλά το κάνουν πάντα με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, λόγω κορονοϊού, αλλά και των κατάλληλων… αξεσουάρ, όπως η μάσκα.