Σάλος έχει προκληθεί με βίντεο που ανήρτησε στον δημοφιλή ιστότπο TikTok ένας Instagrammer με πάνω από 13,4 εκατ. followers και το οποίο έκανε προσομοίωση επίθεσης με οξύ στο πρόσωπο μιας γυναίκας.

Μόλις δύο ημέρες πριν από την φρικτή επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα ο Faizal Siddiqui ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο, στο οποίο εκείνος δήθεν πετούσε οξύ στο πρόσωπο μιας γυναίκας επειδή τον άφησε για κάποιον άλλον, και στη συνέχεια εκείνη εμφανίστηκε με μακιγιάζ το οποίο έδειχνε τάχα τα τραύματά της.

Το βίντεο προκάλεσε οργή με χρήστες των σόσιαλ μίντια να κατακεραυνώνουν την (τουλάχιστον) ατυχή έμπνευση του Siddiqui με το βίντεο εν τέλει να κατεβαίνει από τα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα το TikTok αναγκάστηκε να μπλοκάρει τον λογαριασμό του.

H Ινδία είναι μια χώρα που είχε 1.483 θύματα επιθέσεων με οξύ μεταξύ του 2014 και του 2018.

Η Εθνική Επιτροπή για τις Γυναίκες ζήτησε από τον επικεφαλής της αστυνομίας να λάβει δράση και χαρακτήρισε το βίντεο ως «προώθηση ενός φρικτού εγκλήματος, της επίθεσης με οξύ, στα social media».

Ο Faizal Siddiqui, με ανάρτησή του στο Instagram, είπε ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει κανέναν. «Ως influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνειδητοποιώ την ευθύνη μου και ζητώ συγγνώμη σε όποιον προσέβαλα με αυτό το βίντεο», έγραψε προσθέτοντας ωστόσο ότι το υγρό που πέταξε στην κοπέλα ήταν απλά νερό.

Όπως μετέδωσε το newsweek.com, η ακτιβίστρια Licypriya Kangujam έγραψε στο Twitter: «Αυτό είναι εντελώς αηδιαστικό. Αγαπητό TikTok, διαγράψτε τον λογαριασμό του #FaizalSiddiqui που υποκινεί τη βίας κατά των γυναικών και προωθεί τις επιθέσεις με οξύ σε νεαρά κορίτσια και γυναίκες. Αυτό είναι απαράδεκτο».

H σκηνοθέτιδα Pooja Bhatt μοιράστηκε το tweet της Kangujam με το σχόλιο: «Τι έχει πάει λάθος με τους ανθρώπους; Αυτό είναι κακό. Αυτός ο άντρας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Όσο για τη γυναίκα στο βίντεο – καταλαβαίνεις τι τεράστια ζημιά προκαλείς συμμετέχοντας σε αυτό;».

Η ηθοποιός Swara Bhasker έγραψε στο Twitter: «TikTok γιατί και πώς επιτρέπεις σε τέτοιου είδους περιεχόμενο που προωθεί τη βία κατά των γυναικών και αναπαραγάγει λανθασμένα μισογυνικά στερεότυπα να προβάλλεται στην πλατφόρμα σου;».

Το περιστατικό ωστόσο είχε επιπτώσεις και στο TikTok το οποίο ειδικά εν μέσω καραντίνας, είχε ανεβάσει πάρα πολύ τις μετοχές του. Συγκεκριμένα η βαθμολογία του στο Google Play Store επεσε από τα 4 αστέρια στο 3.