Το συριακό καθεστώς είναι έτοιμο να λάβει μια σειρά μέτρων ανθρωπιστικού χαρακτήρα για να διευκολύνει την κατάσταση στη χώρα και να προχωρήσει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με τους αντάρτες, δήλωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών.

«Επισημαίνουμε ότι η συριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο σύρος υπουργός Εξωτερικών, να λάβει σειρά μέτρων ανθρωπιστικού χαρακτήρα, κυρίως ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις μας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες του με το σύρο ομόλογό του Ουαλίντ Μουάλεμ.

«Πρόκειται για συγκεκριμένες προτάσεις που εφαρμόζονται ήδη για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε χωριά στην ανατολική Γούτα και σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων της Δαμασκού και του Χαλεπίου», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Μουάλεμ δήλωσε ότι παρέδωσε στη Ρωσία σχέδια για κατάπαυση του πυρός στη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι και ότι η συριακή κυβέρνηση έχει καταρτίσει λίστα αιχμαλώτων και ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με τους αντάρτες.