Η Βουλγαρία, η οποία έχει αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown, κατάργησε την απαγόρευση εισόδου επισκεπτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της ζώνης Σένγκεν, ανακοίνωσε χθες (21.05) το υπουργείο Υγείας.

Στα μέσα Μαρτίου η Βουλγαρία, χώρα μέλος της Ε.Ε., απαγόρευσε την είσοδο στην επικράτειά της ταξιδιωτών από πολλές χώρες, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τη μετάδοση του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως η άρση της απαγόρευσης καλύπτει επίσης το Σαν Μαρίνο, την Ανδόρρα, το Μονακό και την Πόλη του Βατικανού.

Το υπουργείο έκανε γνωστό πως οι άνθρωποι που φθάνουν στη Βουλγαρία θα συνεχίσουν να μένουν για 14 ημέρες σε καραντίνα αναφέρει το Reuters.

Ποιοι εξαιρούνται από την καραντίνα

Η καραντίνα των 14 ημερών δεν θα ισχύει πλέον για τους βούλγαρους πολίτες και για τους πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ που ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς λόγους και γι’ αυτούς που είναι «αντιπρόσωποι εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων».

Η καραντίνα δεν θα ισχύει επίσης για πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με τις κατασκευές, τη συντήρηση, τη λειτουργία και τη διασφάλιση της ασφάλειας βουλγαρικών υποδομών στρατηγικής και κρίσιμης σημασίας, ανέφερε το υπουργείο.

Την Τρίτη η Βουλγαρία ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Ελλάδα και τη Σερβία να χαλαρώσουν από την 1η Ιουνίου μερικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να περιορισθεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Μέχρι χθες η Βουλγαρία είχε 2.331 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 120 νεκρούς, αριθμό σχετικά χαμηλό στην Ευρώπη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.