Η είδηση ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε το θείο του πετώντας τον σε πεινασμένα σκυλιά, αφού έκανε το γύρο του κόσμου, φαίνεται πως τελικά ήταν σάτιρα ενός κινέζικου site microblogging.

Τη σατιρική περιγραφή μετέδωσε μια εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια αναμεταδόθηκε άμεσα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν και η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε το θείο του Κιμ Γιονγκ Ουν, Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τον περασμένο μήνα, δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον τρόπο της εκτέλεσης του ανθρώπου που κάποτε ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στη χώρα.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Γιανγκ εστάλη στο εκτελεστικό απόσπασμα, μοίρα που επιφυλάσσει η Βόρεια Κορέα για τους «προδότες».

Ωστόσο, η πληροφορία ότι ο 67χρονος δόθηκε σε πεινασμένους σκύλους εμφανίστηκε στην κινεζική ιστοσελίδα Tencent Weibo ως σατιρική ανάρτηση και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από έντυπα ανά τον κόσμο.

Η ανάρτηση στο Tencent Weibo που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου και δέχτηκε 290.000 επισκέψεις, ανέφερε ότι ο Γιανγκ και πέντε συνεργάτες του κατασπαράχτηκαν από τα σκυλιά.