Ο θείος του Βορειοκορεάτη ηγέτη δεν είναι, όπως φαίνεται, ο μόνος συγγενής του που εξολοθρεύτηκε με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonpap, όλοι οι συγγενείς του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, ανάμεσά τους και παιδιά, καθώς και οι πρέσβεις της Βόρειας Κορέας στην Κούβα και τη Μαλαισία οδηγήθηκαν στο θάνατο κατόπιν υπόδειξη του Κιμ Γιονγκ Ουν.  

Ο κάποτε πανίσχυρος θείος εκτελέστηκε τον περασμένο μήνα με συνοπτικές διαδικασίες, κατηγορούμενος για απόπειρα ανατροπής του κομμουνιστικού καθεστώτος και συνωμοσία για στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, τον ίδιο δρόμο, της εκτέλεσης, ακολούθησαν και όλοι οι συγγενείς του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ.

Στους εκτελεσθέντες συμπεριλαμβάνονται η αδελφή του Τάεκ, ο σύζυγός της και πρέσβης στην Κούβα, ο ανιψιός του, πρέσβης στη Μαλαισία , και οι δύο γιοι του. Οι γιοι, οι κόρες, ακόμα και τα εγγόνια των αδελφών του.

Όλοι κλήθηκαν στην Πιονγιάνγκ στις αρχές Δεκέμβρη και εκτελέστηκαν.
 
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, κάποιοι εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, μπροστά σε άλλους ανθρώπους, αν αντιστέκονταν την ώρα που τους τραβούσαν έξω από τα σπίτια τους.

Από τις εκτελέσεις εξαιρέθηκαν κάποιοι συγγενείς εξ αγχιστείας, εστάλησαν ωστόσο σε απομακρυσμένα χωριά.