Να μείνουν σπίτι τους ζήτησαν σήμερα οι αρχές από τους δημοσίους υπαλλήλους στην πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άιρες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με διακοπές ρεύματος καθώς η χρήση κλιματιστικών έχει πιάσει κόκκινο με τους κατοίκους να αναζητούν ανάσα δροσιάς μέσα στο κύμα ζέστης που πλήττει την πόλη

Ορισμένες συνοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για δύο εβδομάδες ενώ η θερμοκρασία ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Αργεντινής δίνει μάχη να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εντολή οι δημόσιοι υπάλληλοι του Μπουένος Άιρες να μην μεταβούν σήμερα στις δουλειές τους και οι υπάλληλοι στα προάστια της πρωτεύουσας να φύγουν από τις δουλειές τους στις 12 το μεσημέρι.

Το βράδυ της Κυριακής, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα έφτασε επίπεδα ρεκόρ για μη εργάσιμη μέρα, καθώς οι πολίτες στράφηκαν σε ανεμιστήρες και κλιματιστικά για να δροσίσουν τα σπίτια τους.

Εκπρόσωποι της πόλης είχαν επείγουσες συναντήσεις με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να συντονίσουν την παροχή βοήθειας σε όσους είχαν μείνει χωρίς ρεύμα για μέρες. Εκτιμάται πως 11.000 άνθρωποι δεν είχαν ρεύμα το Σαββατοκύριακο ενώ εκατοντάδες χιλιάδες υπέστησαν τις συνέπειες από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση τις εβδομάδες που προηγήθηκαν.

Σύμφωνα με το BBC, σε κάποιες γειτονιές του Μπουένος Άιρες οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους χτυπώντας… κατσαρόλες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση και ζητώντας να γίνουν περισσότερα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Το κύμα ζέστης πιστεύεται πως είναι το χειρότερο που έχει πλήξει το Μπουένος Άιρες εδώ και σαράντα χρόνια.