Σε κλοιό κακοκαιρίας με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 160 χιλιόμετρα την ώρα βρέθηκαν χθες βράδυ Βρετανία και Ιρλανδία, με αποτέλεσμα πτήσεις να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις και πτώσεις δέντρων, ενώ οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για πλημμύρες.

Τα τραίνα στα νοτιοανατολικά έπαυσαν τα δρομολόγιά τους μέχρι νεωτέρας ενώ υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις και σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ορισμένες πτήσεις οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια από τον αρχικό προορισμό τους και κάποιες ματαιώθηκαν.

Σήμερα, σύμφωνα με το Skynews, η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί στα ανατολικά ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται στη βόρεια Αγγλία και το βορρά της Ουαλίας.

Δρόμοι έχουν κλείσει λόγω πτώσης δέντρων ενώ στην Ιρλανδία έξι πτήσεις που είχαν προορισμό το αεροδρόμιο του Δουβλίνου οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Μετά την καταιγίδα της Δευτέρας, περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ 1200 σπίτια πλημμύρισαν.

Στην Ιρλανδία, 15.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ τα συνεργεία δίνουν μάχη τα προβλήματα σε τουλάχιστον 300 σημεία του δικτύου.

Δείτε τις φωτογραφίες