Περίπου το 2% των κατοίκων της Μόσχας που σημαίνει ότι πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, ανέφερε η δημοτική αρχή της ρωσικής πρωτεύουσας, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των τεστ.

«Σύμφωνα με διαγνωστικά τεστ που διεξήχθησαν σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι περίπου 2% του συνολικού πληθυσμού της πόλης» έγραψε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν στο μπλογκ του.

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερα από 114.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού εκ των οποίων 57.300 στη Μόσχα, το επίκεντρο της επιδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο πληθυσμός στη Μόσχα αντιπροσωπεύει 12,7 εκατομμύρια ανθρώπους, όμως οι πραγματικοί αριθμοί είναι υψηλότεροι.

Ο Σομπιάνιν είπε ότι η Μόσχα αύξησε σημαντικά τις δυνατότητές της να υποβάλλει σε εξετάσεις τους κατοίκους της τις τελευταίες εβδομάδες, προσθέτοντας πως η πόλη κατάφερε να «περιορίσει τη διασπορά της επιδημίας» χάρη στην ενίσχυση των κανόνων καραντίνας και άλλα μέτρα.

Επανέλαβε, εντούτοις, ότι η Μόσχα δεν έχει περάσει ακόμη την κορύφωση της επιδημίας. «Η απειλή συνεχίζει να εξαπλώνεται», σύμφωνα με τον δήμαρχο.