Στις 19 Ιανουαρίου 2014, δύο ημέρες πριν από τη Διακυβερνητική Διάσκεψη μεταξύ Σερβίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών Βελιγραδίου-Πρίστινας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Večernje Novosti» του Βελιγραδίου, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Κάθριν Άστον, τις επόμενες ημέρες θα καλέσει τους πρωθυπουργούς της Σερβίας και του Κοσόβου Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι για ένα νέο γύρο συνομιλιών. Το κύριο θέμα σ’ αυτό το νέο γύρο διαλόγου θα είναι η συγκρότηση της Ένωσης Σερβικών Δήμων.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο χρόνος που επελέγη για το νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, αφού η λίστα των υποχρεώσεων της Σερβίας σε ό,τι αφορά το Κόσοβο, υπό το νέο της καθεστώς ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, θα εξαρτηθεί από το νέο μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.