Στους 65 έχει φτάσει ο αριθμός των τραυματιών, μετά την κατάρρευση της οροφής του γνωστού θεάτρου Apollo στο Λονδίνο, εν μέσω μιας παράστασης, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το περιστατικό συνέβη στις 20:30 (22:30 ώρα Ελλάδας) στο θέατρο Apollo, όπου πολλές οικογένειες είχαν πάει προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ποιος Σκότωσε τον Σκύλο τα Μεσάνυχτα».

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 65 ανθρώπους, 5 από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο εξαιτίας σοβαρότερων τραυματισμών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι είχαν παγιδευτεί από τα συντρίμμια της οροφής έχουν πλέον απεγκλωβιστεί.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί για τυχόν θανάτους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το ταβάνι του τετραώροφου αμφιθεάτρου απλά κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της παράστασης, προκαλώντας τον πανικό στους θεατές, όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν ήταν μέρος της παράστασης.

«Είδαμε την οροφή να υποχωρεί και μετά έπεσε. Υπήρχε σκόνη παντού και οι άνθρωποι ούρλιαζαν», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο 29χρονος Στιβ Τζορτζ, ο οποίος παρακολουθούσε την παράσταση. «Ήθελα να κάτσω να βοηθήσω τους τραυματισμένους, αλλά εμπόδιζα παρά έκανα καλό, οπότε βγήκα έξω», είπε.

Ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς που βρισκόταν στην περιοχή είπε ότι τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είχαν αποκλείσει την λεωφόρο Σαφτεσπέρι, όπου βρίσκονται τα περισσότερα θέατρα του Λονδίνου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα αίτια της κατάρρευσης είναι ασαφή, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα επίθεσης ή πράξης εκ προθέσεως .