Θραύση κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο το οποίο δείχνει τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, να πασχίζει να φορέσει μια μάσκα για να ενθαρρύνει τους συμπολίτες του να τη χρησιμοποιούν ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού στη χώρα.

«Καλούμε όλους τους Νοτιοαφρικανούς να φορούν μάσκα όποτε βγαίνουν από τα σπίτια τους», τόνισε στο διάγγελμά του την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα της Μαύρης Hπείρου.

«Οι κλωστοϋφαντουργίες μας καθώς και μικρές βιοτεχνίες ανεβάζουν ταχύτητα για να αυξήσουν την παραγωγή τέτοιων μασκών σε μαζική κλίματα. Ας μείνουμε ασφαλείς», πρόσθεσε ο Ραμαφόζα και θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, προσπάθησε να φορέσει μια μάσκα.

Μόνον που το εγχείρημα αποδείχθηκε δύσκολο. Ίδρωνε και ξεϊδρωνε και μολονότι τα κατάφερε μετά βασάνων και κόπων στο τέλος, είχε προλάβει να γίνει περίγελως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, όπου έκαναν θραύση τα hashtags #MaskOnChallenge και #CyrilMaskChallenge.

προεδ

Ο ίδιος, πάντως, αντιμετώπισε με χιούμορ τα καυστικά σχόλια: «Για εκείνους από εσάς που γελούσατε χθες εις βάρος μου, θα ανοίξω ένα τηλεοπτικό δίκτυο, όπου θα διδάσκω τον κόσμο πώς να φοράνε μάσκες», δήλωσε…

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.