Το χαρτοφυλάκιό του ανέλαβε ο νεαρότερος υπουργός Εξωτερικών στην Ευρώπη, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης συνασπισμού στην Αυστρία.

Στα 27 του χρόνια ο Sebastian Kurz ήταν ένας από τους δώδεκα υπουργούς που ορκίστηκαν ενώπιον του Αυστριακού προέδρου Heinz Fischer.

Πριν αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει το BBC, ο Kurz ήταν υφυπουργός Ενσωμάτωσης,
Στις εκλογές που έγιναν το Σεπτέμβριο στην Αυστρία, νικητές αναδείχθηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες και το Λαϊκό Κόμμα, οι πρώτοι με 27,1% και οι δεύτεροι με 23,8%.

Ο Kurz θεωρείτο ανερχόμενο αστέρι στο Λαϊκό Κόμμα ενώ είχε επιδοκιμαστεί για τη δουλειά που είχε κάνει στα σχολεία και με μουσουλμάνους μετανάστες.

Ως υφυπουργός ακολούθησε την πολιτική της ενσωμάτωσης μεταναστών στην αυστριακή κοινωνία με την προϋπόθεση τα παιδιά τους να μιλούν γερμανικά πριν πάνε στο σχολείο.

Επίσης άρχισε δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας για μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και ένα φόρουμ διαλόγου με το Ισλάμ.

Παρότι τα κυβερνώντα κόμματα της Αυστρίας κέρδισαν άλλη μία 5ετη θητεία, η εκλογή του Σεπτεμβρίου σηματοδότησε τις χειρότερες επιδόσεις τους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το όμμα των Ευρωσκεπτικιστών και της Ελευθερίας που τάσσεται κατά της μετανάστευσης επωφελήθηκε κερδίζοντας 21,4%.

Άλλοι νεαροί ηγέτες του κόσμου είναι ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν που ανέλαβε στα 28 ή 29 του χρόνια (η ακριβής του ηλικία δεν έχει γίνει γνωστή), ο 32χρονος πρωθυπουργός της Δομινικανής Δημοκρατίας Roosevelt Skerrit , ο Jigme Khesar Namgyel Wangchuck που έγινε βασιλιάς του Μπουτάν στα 28 του και ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Mswati III που ενθρονίστηκε στα 18 του.