Η Αυστραλία θα διατηρήσει για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες περιορισμούς που έθεσε σε ισχύ για να μειωθεί η διάδοση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, παρά τις ενδείξεις ότι η Καμπέρα έχει επιτύχει να επιβραδύνει τους ρυθμούς της μόλυνσης.

Ο Μόρισον δήλωσε πως τον ερχόμενο μήνα η Αυστραλία θα επεκτείνει τα διαγνωστικά τεστ, θα βελτιώσει την ικανότητά της να ιχνηλατεί επαφές γνωστών κρουσμάτων του κορονοϊού και θα σχεδιάσει μια απάντηση σε οποιαδήποτε περαιτέρω τοπικά ξεσπάσματα της επιδημίας.

Ο Μόρισον δήλωσε πως αυτά τα τρία βήματα θα ολοκληρωθούν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες και η Αυστραλία θα επανεξετάσει τότε τα περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν περιορισμό των μετακινήσεων των κατοίκων και κλείσιμο των σχολείων, των εστιατορίων και των παμπ.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως η κυβέρνησή του θα επιδιώξει να ανοίξει πρώτα οικονομικούς τομείς υψηλής αξίας, αλλά χαμηλού κινδύνου, ενώ τόνισε επίσης πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανταποκρίθηκε καλά στις αναγκες των χωρών του Ειρηνικού.

Μεγάλες συναυλίες τέλος μέχρι το 2021 στο Λος Άντζελες

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσίττι δήλωσε χθες ότι μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων, όπως συναυλίες, αλλά και αθλητικές εκδηλώσεις, δεν θα επιτραπούν στην πόλη μέχρι το 2021, εξαιτίας της εξάπλωσης της COVID-19.

«Τίποτα από αυτά που ακούω δεν αφήνει να εννοηθεί ότι θα είμαστε σε αυτές τις μεγάλες συγκεντρώσεις των χιλιάδων ανθρώπων κάποια στιγμή σύντομα και πιθανόν για το υπόλοιπο της χρονιάς» δήλωσε ο Γκαρσίττι σε μία συνέντευξη που έδωσε στο CNN.