Είναι ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες σε όλο τον κόσμο και έχει μάθει από τα γεννοφάσκια του να ζει μέσα στα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο ο ίδιος επιμένει να «δραπετεύσει» απ’ όλα και να υπηρετήσει στο Αφγανιστάν.

Ο λόγος για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος αποκάλυψε ότι η μεγάλη του φιλοδοξία είναι να ακολουθήσει τα βήματα του μικρού αδελφού του και να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα, υπηρετώντας στο Αφγανιστάν. «Το λατρεύω. Λατρεύω να πετώ. Ανυπομονώ να κάνω αυτή τη δουλειά με τον σωστό τρόπο. Αλλά είναι δύσκολο να συνδυάσω τον στρατό με τη δημόσια και την ιδιωτική μου ζωή».

Σχολιάζοντας τις φήμες που τον ήθελαν να αρραβωνιάζεται την επί χρόνια σύντροφό του Kate Middleton, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απάντησε διπλωματικά, λέγοντας πως δεν μπορεί κανείς να αποφύγει τις φήμες και τα σενάρια. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι τα σχέδιά του για γάμο πήγαν πίσω εξαιτίας της δημοσιότητας. «Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα. Είμαι τυχερός όμως που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση κι έτσι δεν παραπονιέμαι», δήλωσε.