Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι παραγωγοί πετρελαίου στις ΗΠΑ έχουν ήδη μειώσει την παραγωγή τους και έχουν στη διάθεσή τους αρκετές επιλογές, αν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δεν μειώσουν την παραγωγή τους ως αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησής τους.

«Κοιτάξτε, ήδη μειώνουμε» δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα εξετάσουν μία συντονισμένη μείωση της παραγωγής. «Νομίζω ότι θα προσαρμοστούν. Μεγάλη πρόοδος έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα προκύψει από τον ΟΠΕΚ αύριο [σήμερα]» πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ+ που περιλαμβάνει τις χώρες μέλη του, τη Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες.

Βραζιλία: Στροφή στην ντόπια βιομηχανία για την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού κατά της Covid-19

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Λουίς Ενρίκε Μαντέτα δήλωσε χθες πως οι προσπάθειες της χώρας του για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού από την Κίνα στη μάχη κατά της Covid-19 αποτυγχάνουν και η κυβέρνηση στρέφεται προς τις ντόπιες βιομηχανίας για την παραγωγή αναπνευστήρων.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ της φυλής Γιανομάμι, ενώ η κυβέρνηση της Βραζιλίας προγραμματίζει την κατασκευή ενός νοσοκομείου για τις περιοχές των αυτόχθονων πληθυσμών που είναι περισσότερο ευπαθείς στη μόλυνση από τον κορονοϊό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.