Πιθανή συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για τη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής

Προϋπόθεση να συμμετέχουν οι ΗΠΑ στην προσπάθεια


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:10
07/04/2020
Πιθανή συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για τη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής
1
loading

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία πιθανολογείται ότι θα συμφωνήσουν στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη, υπό την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, η οποία έχει στόχο την αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων που έχει ο κορονοϊός στη ζήτηση πετρελαίου, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+.

Η εξάπλωση της πανδημίας της Covid-19 έχει επηρεάσει δραστικά τη ζήτηση πετρελαίου, με συνέπεια τη μείωση των διεθνών τιμών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ζήτηση πετρελαίου έχει μειωθεί περίπου κατά 30% ή περίπου 30 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), ενώ την ίδια στιγμή, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία κατακλύζουν τις αγορές με επιπλέον ποσότητες πετρελαίου.

«Ο ΟΠΕΚ δεν έχει ζητήσει από τον Τραμπ τη μείωση της αμερικανικής παραγωγής»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι ο ΟΠΕΚ δεν του άσκησε πιέσεις με στόχο να σκεφτεί και να ζητήσει από τους Αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου, τη μείωση της παραγωγής τους, ως τρόπο υποστήριξης των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Η ζήτηση του πετρελαίου παγκοσμίως έχει δεχθεί δραστικό πλήγμα διεθνώς, από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ δεν τον πλησίασε με ένα τέτοιο αίτημα, αλλά όπως είπε η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ήδη μειώνεται. «Νομίζω ότι συμβαίνει αυτόματα, αλλά δεν μου το έχει ζητήσει κάποιος μέχρι τώρα. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί» δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

    \"Προϋπόθεση να συμμετέχουν οι ΗΠΑ στην προσπάθεια\"
    Τι είχα πει τις προάλλες?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει