Μέλη της βασιλικής οικογένειας- ανάμεσά τους ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ- επώνυμοι και μέλη της οικογένειας του Νέλσον Μαντέλα παρακολούθησαν χθες βράδυ τη βρετανική πρεμιέρα της ταινίας «Long Walk To Freedom», που βασίζεται στην αυτοβιογραφία του ιστορικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής.

Είχαν όμως άγνοια για το γεγονός πως παρακολουθούσαν μια ταινία για τη ζωή ενός ανθρώπου, ο οποίος είχε μόλις αφήσει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στη θλίψη την πατρίδα του αλλά και όλο τον κόσμο.

Ο θάνατος του «Μαντίμπα» ανακοινώθηκε στη Νότια Αφρική την ώρα που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κάθριν Μίντλετον παρακολουθούσαν την ταινία, ενώ μεταξύ των θεατών ήταν και η κόρη του Zindzi.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ πληροφορήθηκαν το θάνατο του Μαντέλα από έναν συνεργάτη τους λίγο πριν το τέλος της ταινίας.

Το δυσάρεστο νέο μεταφέρθηκε στο κοινό μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους ενώ τηρήθηκε δύο λεπτών σιγή στην κινηματογραφική αίθουσα του West End.

Μιλώντας από το Odeon Leicester Square, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είπε: «Θέλω μόνο να πω πως είναι πολύ λυπηρά και τραγικά νέα. Θυμηθήκαμε πόσο εξαιρετικός άνθρωπος ήταν και πόσο αποτελούσε έμπνευση για τους άλλους. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι κοντά του και κοντά στην οικογένειά του. Είναι πολύ θλιβερό».

Το βασιλικό ζευγάρι φαινόταν σοκαρισμένο βγαίνοντας από την κινηματογραφική αίθουσα και λίγο μετά την αποχώρησή τους επίσης σοκαρισμένοι άρχισαν να βγαίνουν και οι υπόλοιποι από το κοινό.

Δεν είναι σαφές τι έγινε με την κόρη του Μαντέλα Zindzi, όπως αναφέρει η Daily Mail, αλλά ο εκπρόσωπός της απομάκρυνε τους δημοσιογράφους και έτσι εικάζεται πως κι εκείνη είχε μόλις ενημερωθεί για την απώλεια του πατέρα της.

«Είναι κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ περήφανη», είχε δηλώσει νωρίτερα σχετικά με την ταινία για τον Μαντέλα, «όλα αυτά που πέρασε η οικογένειά μου και ο ρόλος του πατέρα μου αναγνωρίστηκαν. Είναι γι’ αυτόν μια ανταμοιβή».


Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο…