Τις 3.548 έφτασαν σήμερα τα κρούσματα του κορονοϊού στη Ρωσία, καταγράφοντας ημερήσια αύξηση-ρεκόρ (771), σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο απόκρισης στην κρίση.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 76 από τις 80 και πλέον περιφέρειες της Ρωσίας, αλλά η Μόσχα παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας με 595 κρούσματα, ανέφερε το κέντρο.

Τριάντα άνθρωποι έχουν πεθάνει σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού, εργάζεται κυρίως μέσω τηλεδιασκέψεων.

«Αυτή είναι μια καινοτομία η οποία αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να διασφαλίσει τη μορφή της εξ αποστάσεως εργασίας», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι αργότερα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών» είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Βλέπετε ότι ο πρόεδρος προτιμάει αυτές τις μέρες να τα κάνει όλα επίσης εξ αποστάσεως, επίσης σε μορφή on-line. Όπως επίσης προτιμάει για όλες αυτές τις τηλεδιασκέψεις να χρησιμοποιεί, όπως εξυπακούεται, ασφαλή κανάλια επικοινωνίας» ανέφερε.