Ο Κύριλλος θα πραγματοποιήσει στην Μόσχα περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας

Χωρίς πιστούς η περιφορά αφού ο πατριάρχης έχει ζητήσει οι πιστοί να μένουν σπίτια τους εξαιτίας του κορονοϊού


ΚΟΣΜΟΣ
5:49
01/04/2020
Ο Κύριλλος θα πραγματοποιήσει στην Μόσχα περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας
2
loading

Ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιήσει περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού τμήματος αμοιβαίων επαφών της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Νεγκόιντα

Ο Πατριάρχης πριν την περιφορά θα λειτουργήσει σε ναό της Μόσχας, ενώ η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί του πιστούς κατά την ώρα αυτή να διαβάσουν τον Ακάθιστο Ύμνο και την προσευχή για την απαλλαγή από την επιβλαβή λοίμωξη του κορονοϊού.

Η εικόνα της Ελεουσας είναι η ίδια θαυματουργή εικόνα, ενώπιον της οποίας προσεύχονταν ο όσιος Σεραφείμ Σαρόφσκι, την οποία φύλαγαν μυστικά ευλαβή άτομα μετά το κλείσιμο της μονής Ντιβέγιεφσκι το 1927, έγραψε ο Νεγκόιντα στην σελίδα του στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος έχει ζητήσει από τους πιστούς να προσεύχονται στο σπίτι τους και να μην επισκέπτονται τις εκκλησίες εξαιτίας του Covid-19, ενώ η Ιερά σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας με οδηγίες που εξέδωσε προτρέπει του πιστούς να μην φιλούν τον σταυρό μετά το τέλος της λειτουργίας και να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής κατά την τέλεση των μυστηρίων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ούτε λέξη

    Ούτε λέξη ότι ο Χριστός έχει συστήσει την νηστεία ως βοήθεια εναντίον των \"δαιμόνων\" όπως έλεγαν τότε τις ασθένειες... Και τι σημαίνει \"νύμφη ανύμφευτε\"? ότι τηρεί εγκράτεια και αποχή, σημαίνει αγνότητα... (σιωπή κι εδώ)..
    Εδώ ούτε οι γιατροί δεν μιλάνε για την ευεργετικόττα της πείνας, που δικός τους έχει πάρει βραβείο Νόμπελ για την α-φαγία που επιφέρει ην αυτοφαγία....

  2. avatar Νικόδημος

    ROFL

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει