Κορονοϊός: Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της μέχρι τις 17 Απριλίου

Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν


ΚΟΣΜΟΣ
10:18
31/03/2020
Κορονοϊός: Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της μέχρι τις 17 Απριλίου
loading

Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της λόγω κορονοϊού μέχρι της 17 Απριλίου σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο και μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

Το μέτρο εφαρμόζεται σε όλους τους πολίτες τρίτων χωρών (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) και αφορά, επίσης, σε αφίξεις πολιτών από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία.

Εξαιρέσεις ισχύουν για τους Βούλγαρους πολίτες, τα μέλη των οικογενειών τους και τα άτομα με καθεστώς μόνιμης και μακροχρόνιας διαμονής στη Βουλγαρία.

Ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων και με κάθε μεταφορικό μέσο (αεροπορικές πτήσεις, θαλάσσια, σιδηροδρομική και οδική συγκοινωνία).

Το υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση όλων των πτήσεων από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Ιταλία και την Ισπανία, εκτός από εκείνες που επιτρέπονται από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας, παρατείνεται μέχρι τις 12 Απριλίου αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η βουλγαρική πλευρά θα αναζητήσει εναλλακτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για πρόσθετες πτήσεις προς την Ιταλία και την Ισπανία, για τον επαναπατρισμό των Βούλγαρων υπηκόων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όλοι οι πολίτες που φθάνουν από αυτές τις πέντε χώρες, είτε πρόκειται για Βούλγαρους, είτε για αλλοδαπούς, υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών. Επίσης, επεκτάθηκε έως τις 12 Απριλίου η απαγόρευση της εκτέλεσης σιδηροδρομικών δρομολογίων που μεταφέρουν επιβάτες προς και από την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Δεν ισχύουν περιορισμοί για τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.

Δέκα θάνατοι στην Ταϊλάνδη

Ένας νέος θάνατος και 127 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Ταϊλάνδη.

Με τα νεότερα δεδομένα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα ανέρχεται σε 1.651 ενώ τα θύματα της ασθένειας Covid-19 έχουν πλέον φθάσει τα 10.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό είχε εντοπιστεί από τις αρχές της Ταϊλάνδης τον Ιανουάριο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει