Στην καταγραφή 143 νέων κρουσμάτων κορονοϊού προχώρησε η Ταϊλάνδη, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στις 1.388.

Στο νεότερο απολογισμό ανακοινώθηκε άλλος ένας νεκρός, με τους θανάτους να γίνονται πλέον επτά.

Οι αρχές της χώρας επέβαλαν μέτρα αποκλεισμού στις νότιες επαρχίες Πατάνι, Γιάλα και Ναρατιβάτ, ενώ οι αρχές στο νησί Πουκέτ έχουν ζητήσει από τον κόσμο να μένει στα σπίτια του από τις 8 μ.μ. έως τις 3 π.μ. επιβάλλοντας αυτόν τον νέο περιορισμό για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, η Καμπότζη ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό στους 103.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε προχθές, Παρασκευή, ότι αναστέλλει την ισχύ των θεωρήσεων διαβατηρίου που θα επέτρεπαν την άφιξη ξένων υπηκόων για έναν μήνα, από τα μεσάνυχτα της 30ής Μαρτίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ιαπωνία: 68 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Τόκιο

Το Τόκιο επιβεβαίωσε 68 νέα κρούσματα του κορονοϊού, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιας αύξησης, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ιαπωνία που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό ξεπέρασε έτσι τους 1.700, με τους θανάτους να φθάνουν τους 55 έως σήμερα το πρωί, εξαιρουμένων αυτών σε κρουαζιερόπλοιο που τέθηκε σε καραντίνα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το NHK.

Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, έχει ζητήσει από τους δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών να αποφύγουν τις άσκοπες και μη επείγουσες μετακινήσεις έως τη 12η Απριλίου και ιδιαίτερα αυτό το Σαββατοκύριακο.