Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι 759 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφού νόσησαν από τον νέο κορονοϊό, έως χθες στις 19.00 ώρα Ελλάδας, μια αύξηση 181 θανάτων σε διάστημα 24 ωρών.

Ο απολογισμός των νεκρών, που είναι αυξημένος κατά 31%, είναι ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Στην Αγγλία, οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 98 ετών και όλοι τους, εκτός από 4 ασθενείς, ηλικίας 82-91 ετών, αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 14.579 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον ιό στη Βρετανία.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ βγήκαν θετικοί στον ιό, έχοντας εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα.

Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση και εργάζονται από το σπίτι.

Στενός συνεργάτης του Τζόνσον: Δεν έχω εκδηλώσει συμπτώματα του κορονοϊού

O επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα του Covid-19 και δεν έχει υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό, είπε ο ίδιος σήμερα, αφού ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με τη νόσο.

Ο Βάλανς, ο οποίος ανήκει στον πυρήνα της ομάδας που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση και διαχειρίζεται την κρίση, εμφανιζόταν με τον Τζόνσον στις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρούνταν στην Ντάουνινγκ Στριτ. Οι δυο τους είχαν θεαθεί τελευταία φορά μαζί την Τετάρτη το βράδυ, ενώ στεκόταν ο ένας σε απόσταση από τον άλλο.

«Δεν έχω εμφανίσει συμπτώματα του #COVID19, επομένως δεν έχω κάνει το τεστ. Θα συνεχίσω να ακολουθώ τις οδηγίες, που περιλαμβάνουν την κοινωνική αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών», έγραψε ο Βάλανς στο Twitter.

Ισπανία: Η κυβέρνηση πήρε μέτρα κατά των απολύσεων λόγω κορονοϊού

Το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα μέτρα που αποτρέπουν τους εργοδότες να επωφελούνται από την κρίση που έχει προξενήσει η πανδημία του κορονοϊού για ν’ απολύουν εργαζομένους, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας Γιολάνδα Ντίαθ.

«Στη χώρα μας ουδείς μπορεί να επωφελείται από αυτή την υγειονομική κρίση, δεν μπορείτε να χρησιμοποιείς τον COVID-19 για να απολύεις ανθρώπους», δήλωσε η υπουργός, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρία Χεσούς Μοντέρο, διαβεβαίωσε μετά το συμβούλιο πως οι αλυσσίδες τροφοδοσίας λειτουργούν ομαλά, παρά την πανδημία του κορονοϊού. Η Ισπανία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός και τροφοδότης της ΕΕ σε φρούτα και λαχανικά.