Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων σήμερα στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, ανάμεσα σε ειδικές δυνάμεις του στρατού και μέλη της Ανσάρ Ασαρία, της μεγαλύτερης οργάνωσης τζιχαντιστών σαλαφιστών, έγινε γνωστό από στρατιωτικές και νοσοκομειακές πηγές.

«Αιματηρές συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα στις δυνάμεις μας και δυνάμεις της Ανσάρ Ασαρία από νωρίς το πρωί», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μιλούντ αλ-Ζουέι, εκπρόσωπος των ειδικών δυνάμεων του στρατού.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τραυματίες είναι δέκα στρατιώτες και τέσσερις πολίτες.

Ο συνταγματάρχης αλ-Ζουέι εξήγησε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά την επίθεση που δέχθηκε περίπολος των ειδικών δυνάμεων, η οποία βρισκόταν κοντά στο αρχηγείο της σαλαφιστικής οργάνωσης.

«Ο στρατός απάντησε με αποτέλεσμα να ανταλλαγούν πυρά με όλους τους τύπους των όπλων, οι πρώτες του είδους ανάμεσα στο στρατό και την ισχυρή αυτή ισλαμική οργάνωση», πρόσθεσε.

Συγκρούσεις μεταξύ των δυο πλευρών ξέσπασαν και σε άλλες συνοικίες της πόλης. Η Ανσάρ Ασαρία, η οποία εμφανίστηκε μετά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, κατηγορείται για δολοφονίες δικαστών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας και πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη τον Σεπτέμβριο του 2012 κατά την οποία σκοτώθηκε ο πρεσβευτής και τρεις ακόμα Αμερικανοί.