Σε πολιτική ανυπακοή προέτρεψαν τους κατοίκους της πόλης σήμερα τοπικοί ηγέτες της Βεγγάζης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις βιαιότητες που σημειώθηκαν μετά τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και οργάνωση σαλαφιστών.

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν για πολλές ώρες χθες ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις του τακτικού στρατού και μελών της σαλαφιστικής οργάνωσης Άνσαρ Ασαρία, με αποτέλεσμα το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό 50, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα το πρωί επικρατούσε ηρεμία στη Βεγγάζη σε πολλά σημεία της οποίας έχει αναπτυχθεί ο στρατός. Στην πόλη μετέβη χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλί Ζεϊντάν για να συνομιλήσει με αξιωματούχους, αρμόδιους για την ασφάλεια της πόλης.

Ο υπουργός Άμυνας Αμπντάλα αλ Τένι δήλωσε εξάλλου ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε επαφή με την Άνσαρ Ασαρία που ζητεί έναν ασφαλή διάδρομο για να αποσυρθεί από την πόλη μαζί με τον εξοπλισμό της. Όμως, οι διοικητές διαφόρων στρατιωτικών μονάδων στην πόλη δήλωσαν έτοιμοι να τούς επιτρέψουν να την εγκαταλείψουν, αλλά χωρίς το βαρύ οπλισμό τους.