Τους 3.000 ξεπερνούν οι τούρκοι πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε εννέα χώρες της Ευρώπης προς τις οποίες η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις λόγω κορονοϊού, δήλωσαν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους τούρκους πολίτες που βρίσκονταν στο εξωτερικό να δηλώσουν μέχρι σήμερα στις κατά τόπους τουρκικές διπλωματικές αρχές αν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία και είχε προειδοποιήσει ότι, μετά την άφιξή τους, θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε τρεις φοιτητικές εστίες στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, 3.614 τούρκοι πολίτες δήλωσαν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν και πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς με 34 πτήσεις μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα.

Οι εννέα Ευρωπαϊκές χώρες από όπου θα φτάσουν απόψε οι τούρκοι πολίτες στην Κωνσταντινούπολη είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία και το Βέλγιο.