Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία θα ανοίγει τα καταστήματά της για μία ώρα την ημέρα αποκλειστικά για όσους είναι άνω των 60 ετών.

Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι να αποτρέψει τον συνωστισμό που προκαλείται εξαιτίας του πανικού των πολιτών μπροστά στην επιδημία του νέου κορονοϊού.

«Τα σούπερ μάρκερ Woolworths θα ανοίγουν τα καταστήματά τους αποκλειστικά για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθημερινά από τις 7 έως τις 8 το πρωί», ανακοίνωσε η αυστραλιανή εταιρεία.

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια θα εξεταστεί αν χρειάζεται να παραταθεί.

Στην Αυστραλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, οι καταναλωτές έχουν σπεύσει στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν σε μεγάλες ποσότητες είδη πρώτης ανάγκης, παρά τις εκκλήσεις των αρχών να μην πανικοβάλλονται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το φαινόμενο έχει επηρεάσει κυρίως τους πιο ευάλωτους πολίτες, κυρίως τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν ψώνια κάθε ημέρα ή που φοβούνται τον συνωστισμό.

Στη Βόρεια Ιρλανδία θυγατρική της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Iceland ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υιοθετήσει παρόμοια μέτρα.

(φωτογραφία αρχείου)