Η επιδημιολογική κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σε σχέση με το νέο κορονοϊό Covid-19 είναι υπό έλεγχο παρά την αύξηση των θετικών κρουσμάτων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Σερβικής Δημοκρατίας, Άλεν Σέρανιτς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέχρι στιγμής, 18 άτομα στη Σερβική Δημοκρατία και άλλα τρία στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία (τις δύο οντότητες δηλαδή της χώρας) έχουν βρεθεί θετικά στο νέο κορονοϊό, συνολικά δηλαδή 21 σε όλη τη χώρα.

Δεδομένων των εξελίξεων στην Ευρώπη σε σχέση με τον κορονοϊό, οι βοσνιακές Αρχές περιμένουν την αύξηση των θετικών κρουσμάτων στη χώρα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σέρανιτς, όλοι όσοι έχουν διαγνωστεί με Covid-19 είναι καλά στην υγεία τους και δεν κινδυνεύουν.

Η Βοσνία- Ερζεγοβίνη έχει απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα για πολίτες από την Ιταλία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, ενώ σε ό,τι αφορά τους πολίτες άλλων χωρών εξαρτάται από την περιοχή, από την οποία προέρχονται, αλλά και από την κατάσταση της υγείας τους.